Puur, echt en herkenbaar

Mijn overloopmomentje

Als zelfliefde coach gaat het mij natuurlijk om jou. Hoe ik jou het beste kan inspireren om goed voor jezelf te zorgen. Maar het is voor jou ook fijn om te weten wie je voor je hebt. ​​
Mijn verhaal begint een aantal jaren geleden.​

Daar stond ik op onze overloop. Twee meisjes die niet konden slapen, gilden om aandacht van hun moeder. En ik stond aan de grond genageld. Ik kon niet meer nadenken, niet meer bewegen. Ik kon niet meer. Mijn man pakte mij stevig vast, de tranen kwamen en ik durfde toen voor het eerst te zeggen hoe bang en moe ik was.

Een aantal jaren bestond ons leven uit flinke zorgen, onderzoeken en zenuwslopende uitslagen. Onze, toen jongste, dochter had onverklaarbare aanvallen van bewusteloosheid. Ik stond altijd aan, alert. Ik moest sterk zijn van mijzelf. Angst, verdriet, boosheid. Ik kropte het allemaal op.

Voor mij was dat “overloopmoment” het keerpunt. Als ouder wil je er 100% zijn voor je kind. Maar dat gaat niet als je jezelf wegcijfert. Neem het veiligheidspraatje in het vliegtuig: Eigen zuurstofmasker eerst! Dit is niet voor niks weet ik nu. Want als jouw zuurstof op is, kun je onmogelijk zuurstof geven aan de ander.

Ik besloot dat het zo niet langer kon. Vanaf dat moment heb ik, met hulp, mijn eigen (mentale) gezondheid voorop gezet. 

Inmiddels ben ik moeder van drie mooie dochters van 10, 7 en 1 jaar. Ik zie mijn dochters groeien en ik groei met ze mee in het moederschap. Iets dat ik echt niet altijd makkelijk vind en tegelijk het mooiste dat er is!

Wat ik vroeger wilde worden? Juf.
Volgens mijn dochters ben ik nu een juf voor moeders 😉
Ik help ze opbloeien tot vrouwen die zichzelf waarderen als de te gekke vrouw en moeder die ze nu al zijn en die hun eigen verlangens en dromen niet wegduwen, maar ze bovenaan zetten.

We zetten onszelf zo vaak onderaan onze to-do lijst. Ik ben er voor de vrouw die besluit dat het tijd is om daar mee te stoppen en besluit dat het tijd is voor groei.

De verandering zit en start bij jezelf. Ik geef je graag het zetje.

Liefs,

Elisabeth van den Bos

Volg mij op Social Media:
Z

HBO Sociaal pedagogisch hulpverlener

Als coach gebruik ik de skills en methodieken die ik als SPH’er heb geleerd om jou te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling en (opvoed) struggles waar je als moeder mee rond loopt.

Z

Aanvullende cursussen

Regelmatig laat ik mij begeleiden door een coach en volg ik cursussen rondom persoonlijke ontwikkeling of opvoedvraagstukken. De ervaring en kennis die ik daarbij opdoe verwerk ik in mijn cursussen.

Levensles volgens Lisette

Door Elisabeth werd ik “verplicht” na te denken over vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat heb ik nodig?
Ik ontdekte patronen in mijn leven, mijn relatie en rol als moeder. Ik kwam er achter dat ik veel doe voor anderen en mijn eigen gevoel en behoeftes daarin snel wegcijferde.

Elisabeth helpt mij inzien tijd voor mijzelf te maken, al is de dag nog zo druk. Ik plan nu vaker een moment puur voor mijzelf en dit voelt goed.

Ik leer mijzelf steeds beter kennen en kijk positiever naar mijzelf. Als ik nu in de spiegel kijk zie ik mijzelf als die mooie vrouw die ik werkelijk ben. Een mooie levensles die ik mijn dochters ook weer mee geef.

Lisette

Deelneemster cursus

Wil jij jezelf beter leren kennen en direct meer ontspanning ervaren?

Zet jezelf vandaag nog op je to-do lijst door een gratis  gesprek.
Je wordt er een nog leukere vrouw en moeder van ?